Vad kan man köpa med bitcoins i Sverige?


#1

Ni har förmodligen sett sidan bitcoin.se/handlare/. Jag lade nyligen till sokmotoroptimering.nu där jag hittade att man kunde köpa tjänster inom sökmotoroptimering för bitcoins. Men är detta verkligen allt? En VPN-tjänst, sökmotoroptimering och några böcker?!

Berätta i den här tråden om ni känner till eller har upptäckt fler ställen.


#2

Vad finns det intresse för? Jag skulle kunna tillgodose de flesta s.k. “proxy buys” - även i automatiserad form, om marknaden är stor nog.


#3

En proxy vore bra eftersom folk faktiskt kunde börja använda sina bitcoins men för att ta oss ur “nördfacket” gäller det nog att få existerade handlare att börja acceptera Bitcoin. Få “vanliga” människor" skulle använda den där proxyn istället för den riktiga butiken (om det inte fanns någon riktigt stor fördel, som att det var betydligt billigare).

Frågan är hur man får existerande sajter/butiker att acceptera Bitcoin. Det känns spontant som att man har störst chans att lyckas inom teknik/IT, någon som har några tips där?


#4

Webhallen eller liknande borde ta Bitcoins. Det är många miners som köper sina grafikkort där.


#5

Hittade en kommentar på YouTube:

Någon med business skills som vill hojta till, låta honom veta att vi finns? Detta för även fram ett överliggande problem med att ta emot bitcoins i Sverige: man behöver skräddarsydda lösningar. Vi behöver någonting i stil med Bit-Pay, fast för den svenska marknaden.

Edit: Länk.


#6

Håller med. Vi behöver också tydliga besked till företag om hur de ska redovisa sin handel med bitcoins. Efter att ha kollat lite med finansinspektionen och skatteverket så är det ju inte helt solklart och det tror jag kan skrämma bort en del.


#7

Mtgox är på gång med en form av merchant betalningslösning som de släpper snart.


#8

Det finns redan något för joomla/virtuemart, en bitcoin payment processor.

Ska själv ta och undersöka detta lite närmare, säljer lite produkter. Kan vara skönt att slippa paypal, de äter ju upp massa avgifter :smiley:

Problemet är också att det måste bli lättare att få tag på bitcoins, just nu så är det väldigt krångligt.

Mvh
Robin


#9

Jag använder bitstamp.net. Pengarna kommer fram och tillbacks mycket fort . på en dag. och man registrerar sig på en klick.
de har bara inte så stor omsättning


#10

Jag använder bitstamp.net. Pengarna kommer fram och tillbacks mycket fort . på en dag. och man registrerar sig på en klick.
de har bara inte så stor omsättning[/quote]

Det där är en ren växlingssajt eller? Inga speciella betallösningar för företag som vill ta emot bitcoins eller så?

Insättning från och uttag till svenskt bankkonto på en dag alltså? Det var intressant i så fall. 0.5% avgift såg jag att det stod. Hur brukar det vara med växlingskursen och avgifter där?

Lite off-topic nu, kanske splittar av det här till en egen tråd sen.


#11

Såg att djur.nu skulle ha accepterat Bitcoins enligt bitcoin wikin.
Vet inte om så är fallet.

I övrigt så säger Bitpay att de är beredda på att köra i Europa bara det att de får göra överföringarna för uttag från kontot för hand.


#12

Nice find. Jag ska kolla med dem om det fortfarande stämmer så lägger jag till dem i listan i så fall.

Ah, det låter ju bra. Har du kollat med dem själv eller finns det information om det nånstans?
(Delade av detta till en ny tråd)


#13

Mt.Gox har nu släppt sin merchant-lösning:
mtgox.com/press_release_20120306.html

Det finns dock inga möjligheter att få svenska kronor direkt till ett svenskt bankkonto vad jag förstått. Däremot verkar det som att man senare kommer att kunna sätta priser i svenska kronor och få in svenska kronor på sitt konto på Mt.Gox. Men sen tillkommer förstås en del avgifter vid uttag mm.


#14

“Build upon your strengths”

Första argumentet är alltså alltid, varför ska någon sälja i Bitcoin? Det finns en del branscher där det är uppenbart bra, och det är nog där man ska börja påverka snarare än att få sin lokale frisör att gå med på det. (Vilket jag f.ö nog skulle kunna lyckas med, men misstänker att jag skulle vara den ende som utnyttjade det och med några växlingsavgifter extra skulle jag därmed fördyrat min egen klippning).

Det kan hända att en bättre idé är att börja i andra änden. Se till att folk får Bitcoins. När de väl har sådana finns det en större anledning för dem att handla för dem oxo. Nätkasinon vars freerolls fås ut i BTC kanske? (StrikeSapphire mao)