Skillnad i SEK / BTC på bitcoin.se och MtGox


#1

Dagens valuta sek bitcoin.se
5435,54 sek
Dagens valuta sek mt gox
6218,232 sek

2014-01-22 runt 10 tiden på morgonen… VARFÖR :question:

Jämför gärna själva

mtgox.com/login

VS

bitcoin.se/kopa-bitcoins/


#2

MtGox har länge haft problem med uttag av USD vilket lett till att bitcoins är mer värda där eftersom de lättare kan plockas ut från MtGox. Vet inte vad bitcoin.se får sitt bitcoinvärde ifrån, men det ligger närmare det “riktiga” värdet för bitcoin.


#3

Så vad händer då med värdet om jag flyttar det till en annan depå ? då blir värdet mer om jag köper dem någon annan stans och sen flyttar dem till MTGOX?


#4

Problemet är att det är svårt att få ut pengar ifrån gox… Folk får vänta i flera månader… I min mening så är det bästa alternativet Bitstamp. Om du vill jämföra priser så rekommenderar jag preev.com/btc/sek


#5

Kursen kommer från bitcoinaverage.com och är en viktning av kursen på de sajter som de har tillgång till data från. Som andra påpekat så har kursen på Mt.Gox. länge legat en bit över andra ställen p.g.a. uttagssvårigheterna.


#6

jag kanske är trög men fattar ändå inte varför kursen är högre pga att det tar lång tid att få sina pengar.

När man köper/säljer bitcoins loggas väl detta för sig, kurs och volym tillsammans med en tidsstämpel. Detta går att ladda ner från bitcoincharts.

Även om det är en fördröjning på 3mån att få ut sina pengar så är väl den pengen inte knuten till bitcoin-transaktionerna? Eller har jag fått allt om bakfoten?


#7

Kursen är högre efteson fler vill köpa Bitcoin på mtgox än sälja, pga problemen att få ut sina pengar.

Är du me nu?


#8

Om vi går bak i tiden några år så kunde alla dem flesta internationella användare både skicka pengar till och ta emot pengar ifrån MtGox. Vid något tillfälle så skötte inte MtGox sina papper helt rätt enligt vissa institutioner i USA och dem fick sitt amerikanska bankkonto avstängt. Alla amerikaner som då hade pengar i MtGox och ville få ut dem var då tvungna att köpa bitcoin, flytta dem till en annan växlningstjänst och sälja dem där.

Jag vet inte riktigt hur läget är idag med MtGox och olika länder men jag är helt säker på att det finns en fördröjning som kan varier mellan några dagar och några månader när man vill ta ut pengar från MtGox beroende på vart i världen man befinner sig och vilken bank man har.

Båda av ovanstående fall ändrar beteendet hos spekulanter till att köpa mer bitcoins på MtGox för att sedan kunna flytta värdet till en tjänst som fungerar bättre när dem är i behov av att få ut reda pengar.


#9

Jag förstår bättre nu. Men samtidigt tänker jag såhär. Många köper/säljer bitcoins för att tjäna pengar. Det hela är ett spel med risker om kommer kursen gå upp eller ner.
Just nu är priset 792$ på bitstamp medan på mtgox 925$ vilket är ca 15% högre pris. Det betyder att man kan sätta in pengar på bitstamp, överföra till mtgox och få ut en värdeökning på ca 10% efter alla avgifter med förhållandevis låg risk. Problemet är att pengarna är låsta i ca 1mån? Men om man jämför med aktiemarknaden så är 10% vinst på ett helt år väldigt bra!

Därför tycker jag det är lite konstigt att inte fler utnytjar situationen så att priserna jämnas ut.


#10

Jodå det gör folk.

Själv har jag specialiserat mig lite den senaste tiden på att handla mellan olika börser så att säga. Kan köpa på ett ställe för att om någon timme när bitcoins har flyttats sälja direkt på ett annat ställe. Ibland får jag mindre summor ibland kan jag tjäna 1000 kr per bitcoin.

Så rätt läge och många konton är det som gäller.

Men problemet är ju att ju fler som vet om detta så kommer kurserna att jämnas ut. Men än så länge så är det för låg omsättning på flera ställen vilket gör att dessa skillnader uppstår.