Satoshi Nakamoto identifierad?


#1

Är Satoshi Nakamoto identifierad?

Det skall tydligen finnas bevis med signerade meddelanden gjorda
med privata nycklar från de allra tidigaste blocken.

Vi får se vart detta slutar…


#2

Det är osannolikt att detta är Satoshi på många nivåer, inte minst för att han tidigare lämnat ut “bevis” som upptäckts vara förfalskade (bakdaterad PGP nyckel).

Den enda “faktan” jag har hittat som stödjer det är inte bättre än det subjektiva uttalandet på Gavins blog, vilket ser ut att vara mer problematiskt desto mer jag läser om det.

reddit.com/r/btc/comments/4 … he/d2plygg
twitter.com/nikcub/status/727325529729171457

Verifieringsprocessen skedde inte på en hårdvara kontrollerad av Gavin, med mjukvara kontrollerad av Gavin - Istället användes en windows laptop och mjukvaran laddades ner från internet på plats över en anslutning kontrollerad av personen som vill bevisa sin identitet.

Det är en barnlek att kopiera en webbsida, skapa nya SSL nycklar och hosta den i ett lokalt mellanlager och dem flesta skulle inte gå igenom besväret att kontrollera utgivaren och datumen på SSL nycklarna då webbläsaren redan deklarerat dem som “giltiga” genom att visa ett grönt hänglås eller liknande.

Vidare så har vi väl fortfarande inte fått signaturen så att vem som helst kan bekräfta läget, utan måste lita på människor - något som bitcoin-anhänger inte borde syssla med i dem här sammanhangen.


#3

Är också mycket skeptisk. Utan signatur, ingen Satoshi.