Sälja Bitcoin från Coinbase

Hej!

Är det någon som har provat sälja bitcoin från Coinbase? Hur har det gått? Ska jag betala skatt i Sverige eller i USA? Tillkommer det några avgifter?
Tacksam för svaret,

Arta

Hej! Använder inte själv Coinbase men kan i alla fall svara gällande skatten. Vinstskatt betalar du i Sverige, även om du köper/säljare dina bitcoin av en utländsk börs.

Om det är Coinbase Pro du menar så framgår avgifterna här:

Hej,

Alternativet är du säljer din bitcoin till någon som också vill ha bitcoin som sedan ger dig betalt på ett annat sätt tex kontanter. På det sättet behöver du inte betala skatten förutom förmodligen en avgift för att du har fått hjälp.

[Tog bort erbjudande om köp/sälj då vi numera inte tillåter dessa.] /Admin

Det är en sanning med modifikation.

Du behöver ändå betala skatt oavsett hur du sålt dem. Däremot är det svårare för skatteverket att kontrollera sådana transaktioner vilket gör att man lättare kan smita undan att skatta. Bara så ingen tror det är skattebefriat bara man säljer p2p.

På tal om det kan du också sälja just p2p med tjänster som https://hodlhodl.com/. Har testat det och de fungerar.

Det finns alternativ för att på ett väldigt enkelt sätt kunna göra en större vinst.
Kontanter är ett av alternativen och den transaktionen är omöjligt att följa

Nej precis. På samma sätt som.man kan fuska med skatten genom att arbeta svart. Du framställer det som att man inte behöver betala skatt. Du behöver betala skatten än hur du säljer. Men du kan välja att bryta mot lagen och inte göra det. Skillnad.

Jag tycker också alt att minska skatten är intressant. Men framställ de inte som nått annat är vad de är.

1 gillning