Reglering i USA


#1

Det verkar finnas en rolig konflikt här. Problemet är om man skall kalla en växlingsbyrå för en “money transmitter”. Om man gör det, så måste dessa uppfylla rätt hårda krav i syfte att motverka tvätt av svarta pengar. Men det innebär i så fall att man måste acceptera att bitcoin är just “money”. Om man beslutar sig för att klassificera bitcoin som något annat än “money” så blir inte denna lag tillämpbar.

Kan det vara det som gör att det dröjer med beslut?


#2

Ja det är inte lätt att vara byråkrat. Det är lite som att leka med de här leksakerna för bebisar där man ska pressa in olika former i olika hål, fast för vuxna.

Jag tror innovationstakten har ökat till den grad att stater kommer ha två val. Laissez faire eller förbjud allt nytt. Det är nämligen omöjligt för byråkrater och lagstiftare att hänga med i utvecklingen och hinna reglera all ny internetteknologi. I detta fallet så springer bitcoin rundor runt all världens regeringar och banker. Själva valuta-applikationen är bara en liten del av bitcoin och vi har bara sett början på vad komma skall.