Nyfiken på mining


#1

Hej,

Har lite funderingar kring mining. Skulle vilja dra igång bara för att “stötta” nätverket, samt att jag tycker det är en rolig grej.

Går det att göra i Sverige utan att gå med förlust?
Vad ska man köpa?
Vad är bra att veta?

Tacksam för svar!


#2

Hej

Jag har drivit olika miners i flera år nu.
Datorvana är ett krav annars går det inte. Så om man inte är van är det bättre att köpa valutan och därigenom stötta den.

Annars finns det två val när det gäller Bitcoin
ASCI miners

Största tillverkern av dessa är Bitmain. Dom är väldigt dyra och svåra att få tag i. Rekommenderas bara om man kan få tag i många för ett bra pris samt har billig/grattis el. I övrigt är det enkelt att komma igång med dessa. Koppla in dem på nätverket. Hitta IP adressen, logga in. Fyll i uppgifterna från din POOL.

Andra alternativet är Nicehash och liknande tjänster, där kan du använda grafikkort, som sen nicehash hyr ut och du får betalt i Bitcoin. Du minar inte Bitcoin direkt utan stödjer nätverket genom att handla med Bitcoin i detta fall.

Ja det går att göra i svergie utan att gå med förlust.
Vad man ska köpa beror på hur mycket man är redo att sattsa, och om man har billig/grattis el eller ej.


#3

Finns det möjligen något sätt att starta från 0 eller bara behöva göra en väldigt liten investering? Har sett massor av olika telefon appar till det men dom allra flesta har blivit avslöjade som fejk. Därför undrar om det finns någon app eller program över huvud taget som är äkta och verkligen betalar en vid uttag eller är alla appar fejkade? Har provat bitminer.io också. Där var det blandade kommentarer på olika forum. Är så trött på att så många säger olika. Kan någon som verkligen vet vara snäll och ge mig ett korrekt svar och gärna med bevis om det skulle finnas.


#4

Det finns sidor som erbjuder att du “lånar” dator för att tillsammans minea. En liten google sökning räcker nog :slight_smile: Tror inte det är några stora pengar i det men man kan ju kolla.