Nybörjare med lite frågor


#1

Hej!

Är precis ny med bitcoin, började idag faktiskt.
Ja skaffade en plånbok på blockchain.info och köpte lite bitcoins via btcx.se med swish

Nu undrar ja lite i efterhand om blockchain är en bra plånbok eller ska man använda annat eller tillochmed köra en egen på datorn? Ja har tillgång till en PC med dubbla diskar, en NAS med dubbla diskar och lite andra datorer så backup är inga större bekymmer.

Sen är ja lite intresserad i de här med bitcoin miner, ja har läst lite om de och ja har en raspberry pi som ja förstått att ja kan använda till detta? Är de nåt mer jag behöver, läste nåt om en usb bitcoin miner. Vart kan man köpa den om man måste ha den? Vad behöver ja veta mer? Hur ja sätter upp de på en raspberry kan ja nog googla mig till.

Andra tips och saker man bör tänka på vore oerhört tacksamt

Tack på förhand :slight_smile:

EDIT!
De kanske är en sånhär ja behöver och är den ja länkar nåt att ha?
ebay.com/itm/BITCOIN-MINER-A … 4d2acf5b1c
EDIT!


#2

Tjena,

Blockchain.info har haft en del problem med hackerattacker
Someone just stolen 11BTC from my 2fa blockchain.info account
Johoe Speaks on Air About Blockchain.info Breach
men jag skulle nog ändå säga att det är en relativt säker plats att förvara sina bitcoin om man vill ha snabb och lätt tillgång till dem och man har väldigt lite investerat.
Du kan använda en plånbok på din egna dator om du har högre säkerhet än blockchain.info. Får du t.ex. ett virus som tömmer din plånbok så hjälper det inte att ha dubbla diskar, men det kan ändå kännas bättre att hantera sina nycklar själv istället för att låta blockchain.info få tillgång till dina pengar :slight_smile:
Är det många bitcoin du har bör du istället lagra dem på en pappersplånbok eller använda Bitcoin Armory där du kan spara dina nycklar på en dator som du aldrig ansluter till internet. Det är extremt säkert men är även krångligare när du vill spendera dina bitcoin.

En Raspberry Pi har en så mikroskopisk prestanda jämfört med en ASIC att den kommer ge nära 0 bitcoin per år. Du kan såklart sätta upp en minerprogramvara på den för att testa och öva dig men räkna inte med att den drar in ett enda öre.
Även AntMiner U2, 2 to 2.2GH/s är så gott som värdelös nu för tiden eftersom svårhetsgraden är så hög. Du kan via Coinwarz.com räkna ut att den ger dig ca $0,01 per dag. Den borde alltså inte vara värd mer än ca 30 kr om du ska köra den i ett år och förmodligen mindre ändå eftersom svårhetsgraden troligen kommer att öka mer under året.
Dagens miners mäts i TH/s.