LocalBitcoinCash.org


#1

LocalBitcoinCash.org kan man köpa och sälja Bitcoin Cash direkt med andra personer. Det går att deponera (escrow) och släppa pengarna när betalningen är genomförd eller träffas och handla med kontanter.
Fördelen jämfört med andra handelsplatser är att det kan gå snabbare än att skapa konto, bli godkänd och göra en banköverföring om du t.ex. använder Swish eller kontanter. Det kan även bli billigare för köpare eller så kan säljarna få bättre betalt eftersom de kan hitta köpare och säljare som är beredda att handla utanför marknadspriset. Kanske även mer anonymt eftersom du inte behöver registrera personuppgifter om inte säljaren kräver det.

LocalBitcoinCash stödjer även andra kryptovalutor (t.ex. Ethereum och Dash) för att växla till och från Bitcoin Cash. Du kan alltså köpa BCH med svenska kronor från en säljare och växla till ETH för en avgift på 0,5% + $0,5.

Här finns också en funktion för att skicka kryptovalutor via e-post men jag är osäker på hur det fungerar. Troligen behöver mottagaren skapa ett konto hos LocalBitcoinCash.

En oväntad avdelning hos LocalBitcoinCash är Work där man kan söka hjälp för olika tjänster och betala med Bitcoin Cash, eller hjälpa andra och få betalt i Bitcoin Cash. Jobb som programmering eller översättare passar ju bra på en plats som denna men man skulle även kunna tänka sig att andra typer av jobb annonseras här. Rätt häftigt om det blir populärt.

Slutligen finns här en lista över butiker som accepterar Bitcoin Cash som betalning men tyvärr ingen karta som coinmap.

Efter att du skapat ett konto, klicka på Settings och Currency Preferences för att lägga till Sweden Krona (SEK). Därefter går det att lägga upp köp- och säljannonser med SEK som valuta.