Jobb inom Bitcoin/Blockchain i Sverige


#1

Hej!
Har doppat tån i Bitcoin/Blockchain brunnen och är väldigt sugen på att stoppa in resten av benet i branschen för jag tror säkert som många här att det är en väldigt spännande möjlighet att bidra till en mer positiv och egalitär utveckling i världen.

Nu undrar jag bara om det finns något mer jag kan göra än att trakassera vänner och bekanta om bitcoin/blockchain. Jag förstår att branschen fortfarande är mycket liten i Sverige men finns det några företag som anställer? Min bakgrund är främst som managementkonsult/säljare inom export och internationella affärer och mina kunskaper inom programmering är tyvärr bara på en nybörjarnivå.

Har någon här tips eller förslag om vad jag kan göra för att antingen bli relevant i denna bransch eller om det finns företag som är i behov av annat än systemutvecklare.

Tack på förhand!


#2

Hej!

Området är som du säger inte speciellt stort i Sverige men ett företag som verkar växa och tar emot ansökningar är Superblocks: https://careers.superblocks.com/

Ett annat som skulle kunna vara värt att kontakta är Chromaway: https://chromaway.com/aboutus/

Sen finns ju växlarna Safello och BTCX. BTCX har utökat sin verksamhet med börsen Nova nyligen så inte omöjligt att de kan tänkas växa.

Släng iväg lite förfrågningar tycker jag, det skadar aldrig!

/David


#3

Hej, tänker att allla företag som tillverkar något behöver hjälp med att sälja det så det handlar väl mycket om vilken roll du söker. Vill du fortsätta inom sälj fast för företag som arbetar med blockkedjeteknik så gör som David säger, kontakta dem och erbjud dina kunskaper och erfarenheter. Cinnober är ju ett relativt stort och “traditionellt” företag som säljer system för finansmarknaden och som även satsar inom blockkedja/krypto. /Bertil