Hur ska man styrka omkostnadsbeloppet vid handle på exchanges

Hej,

Jag har gått igenom Skatteverket för att få koll på vad som gäller och så som jag förstått det så jag skyldig att kunna visa upp kvitton och styrka omkostnadsbeloppet med till exempel original kontoutdrag från växlingsföretag eller kvitto vid köp. Jag har gjort en del köp via kraken.com och andra exchanges som endast tillhandahåller en cvs fil för alla transaktioner. Är orolig att det inte räcker för att styrka omkostnadsbeloppet något kvitto är det inte på tal om. Så är det någon som vet hur man kan handla på kraken.com och följa reglerna för deklarationen?

/MVH

Du behöver inte bifoga något sådant vid själva deklarationen så det här gäller nog i så fall om du skulle bli granskad. Jag har aldrig själv behövt visa upp något för Skatteverket, däremot för banken. Det gällde då ganska gamla affärer men där nöjde de sig med relativt “svaga bevis” som gamla mejlbekräftelser på insättningar etc.

Jag skulle säga att om du har kvar ditt konto på Kraken där man kan se de gamla affärerna så vore det konstigt om man inte skulle kunna plocka ut något därifrån som Skatteverket till slut nöjer sig med. Svårt att vara helt säker dock, det bästa är nog att skicka en fråga till Skatteverket.

Jag har handlat massvis på Exchanges som inte existerar längre och haft en lång diskussion med skatteverket. Väldigt vaga svar… vet inte riktigt vad man ska göra, fel av mig att inte dra ut infon, men fel av Exchangen att dra en exit eller dylikt.

1 gillning