bitcoins framtid?


#1

Som säkert alla vet har segwit2x forken ställts in. Det har medfört att priset har fallit en hel del och många har gått över till bitcoin-cash istället. Om man jämför hashrate så ligger både bitcoin och cash väldigt lika, kring 5E. Vad ser ni för fördelar med att hålla kvar på bitcoins istället för att gå över till bitcoin cash? just nu verkar bitcoin-inbördeskriget skjuta sig själv i foten riktigt rejält. Antagligen blir det väl en segwit2x fork isf vilket skapar ytterligare en variant av bitcoin samtidigt som bitcoin-gold kör igång idag. Tycker det hela känns ganska rörigt.
vad har ni för tankar kring detta?


#2

Bitcoin Core försökte begränsa blockstorleken utan att ha teknisk grund för det och skriker som idioter över att större block skulle vara undergången.

Under tiden gör bitcoin cash bara så stora block som behövs, och folks raspberry Pi fullnoder crashar pga av backloggen.

Bitcoin Core har ingen framtid.

Varför har dem ingen framtid? För att dem inte är villiga att samarbeta i en gräsrotsrörelse som är frivillig at delta i.


#3

Bitcoin Core vill inte att Bitcoin ska vara vad det ursprungligen var, d.v.s ett snabbt och billigt sätt att överföra värde till andra utan mellanhänder. Därför förändrades Bitcoin enligt deras önskemål till ett “settlement layer”. Därefter tog Bitcoin Cash initiativet att ändra tillbaka till originalidén genom en förgrening. Tyvärr tog detta flera år och mycket förtroende för valutan är förlorad. Det hade varit bättre för Bitcoin om Core gjort tvärtom alltså låtit Bitcoin växa och välkomna nya användare istället för att försöka mota bort dem. De hade själva kunnat göra en förgrening med små block eller till och med sänka blockstorleksbegränsningen ännu mer som föreslagits. Då hade de fått sitt experiment med settlement layer utan att behöva förändra och begränsa en fungerande valuta.


#4

jag är inte helt insatt i bitcoin-core. Men det ligger väl lite i vad de säger? Låt säga att man ökar blockstorleken till 2mb eller 8, det känns mest som en temporär lösning väl? Om bitcoin skall kunna ge stöd åt låt säga 7000 transaktioner/sek istället för dagens 7 så måste blockstorleken öka med 1000. Och dessutm tar ändå en transaktion ganska lång tid om man t.ex skulle vilja använda bitcoin i en affär. 10min x 4 verifieringar = 40min. Jag kan ifs tycka det är märkligt att man inte väljer en temporär lösning tills vidare för att hålla uppe förtroendet för bitcoin och lösa de kortsiktiga problemen.


#5

Blockstream säger att deras mål är att sälja side chains och hårdvara i framtiden när de är utvecklade. Det skulle vara tjänstefel för dem att tillåta snabba och billiga transaktioner eftersom det konkurrerar med deras affärsplan.

Bitcoin Cash går att använda i affärer även utan att vänta på en bekräftelse precis som Bitcoin gjorde innan Blockstream införde Replace By Fee och lät blocken bli fulla. Bitcoin Cash har inte RBF så säljaren kan vara lagom säker att transaktionen kommer att bekräftas i nästa block om det gäller en liten summa. Skulle man vilja köpa dyrare saker är det oftast okej att vänta några minuter.


#6

För närvarande skjuts bitcoins genom taket. Vem har investerat lite, får mycket. Om du investerar mycket, men kan också falla snabbt.