BIP 70 med valutaväxlare


#1

Hej,

Jag har tittat mycket på hur BIP 70 fungerar och som jag förstår det så hämtas all info om hur kunden ska betala från en http:// adress. Om man då använder t ex BitPay för att direkt växla till fiat så antar jag att adressen kommer peka på deras server. Finns det något sätt att så att det står “Betala 0.5 XBT till ica.se” istället för “Betala 0.5 XBT till BitPay”? Eller har jag missuppfattat hur BIP 70 fungerar och att det är enklare än jag tror?

github.com/bitcoin/bips/blob/master/bip-0070.mediawiki


#2

BIP 70 ger stöd för certifikat som giltiga addresser i systemet och om din klient kommer visa ica.se eller ICA AB beror nog lite på vilken identitetsinformation från certifikatet som kommer användas. I fallet där mottagaren vill att pengarna kommer in till en betalhantering hos bitpay eller liknande kommer det att stå att det är dit pengarna skickas och det är det klienten bör visa.


#3

Är det möjligt att visa något som “0.5 XBT till BitPay för ICA AB”?

EDIT: Eller är det så att certifikatet kan innehålla vad som helst och behöver inte vara http:// adressen?


#4

Problemet är att bitcoin klienten som har ansvaret för att visa upp korrekt och giltig information rimligen borde visa upp mottagaren identitet och när man återanvänder SSL certifikaten (istället för att göra nya certifikat specifikt för bitcoinhandel) så kommer klienten att visa den information som står i dem nuvarande certifikaten för den gällande addressen.

Att kombinera detta med en betalningshandläggare som bitpay eller coinbase borde då rimligen använda deras certifikat och den sajt man befinner sig på för att handla med vill antagligen berätta för sina kunder att inbetalning sker via bitpay/coinbase så att kunden vet innan betalning genomförs att det skall stå bitpay/coinbase i deras klient.

Det skulle kanske kunna vara möjligt på betalningshandläggarens sida att erbjuda unika certifkat för varje enskild klient dem har för att uppnå effekten du önskar.