Arla, en oväntad bitcoin förespråkare?


#1

Arla har i 40 år haft information på baksidan av deras förpackningar och till minne av detta har dem gjort en tävling där allmänheten kan göra egna baksidor som kanske kommer tryckas.

arla.se/evenemang/arlakadabr … lkbaksida/

Jag hoppas det finns någon här som är intresserad och skulle vilja skissa upp ett antal baksidor att skicka in, med lite variationer på information om bitcoin/kryptovalutor.

Ett förslag skulle vara en tidslinje och info-graphic över “vad är pengar?”, där en 1/4-del eller så pratar om kryptovalutor som en möjlig framtid.

Ett annat förslag skulle vara att beskriva pengars egenskaper (delbarhet, hållbarhet, bärbarhet osv) och nämna kryptovalutor som ett exempel på valuta som är världsomspännande idag tack vare dessa egenskaper.


#2

Även om man inte är expert på att skissa och måla kan man fortfarande hjälpa till, bland annat kan man sprida information om att detta är en möjlighet genom twitter: twitter.com/Roze_N9/status/629682029140017152


#3

Kul idé! Jag är gärna med och spånar förslag, men har inte mycket till designtalang. “Vad är pengar?” kanske har störst chans men på 100 ord hinner man i så fall inte få med mycket om bitcoin. Så man kanske helt enkelt ska göra en “Vad är bitcoin?” istället, då får man ju verkligen synlighet om man har turen att bli utvald.